Casa Boratuna

Casa Boratuna

Projecte d’una casa aïllada a Llorà, a la Vall del Llémena, Girona.

El terreny presenta una pendent descendent des de l’accés de carrer, que es suavitza gràcies a l’organització topogràfica existent de feixes paral·leles al carrer. S’aprofiten les feixes per a situar la casa a la part superior del terreny, per a gaudir de les fantàstiques vistes de la vall, i s’allibera el terreny restant.

L’habitatge s’organitza en tres franjes programàtiques en planta baixa: una franja central acollirà l’espai de sala menjador cuina, i a les crugies laterals es situaran els espais privatius de la parella i la futura família.

La volumetria consisteix en una coberta a dues aigües, rotada 90º respecte a les vistes, doncs es prioritza adapar el volum al paisatge. Apareixen dos nivells a l’habitatge, resseguint el suau pendent de la feixa existent.

Fortament aïllada, i amb un sistema de climatització i producció d’aigua calenta per aerotèrmia, la casa s’apropa als estàndards passius, amb un consum d’energia molt reduït. La compacitat del volum, un simple rectangle d’una planta, permet reduïr superfícies de façana, maximitzant així l’eficiència de l’edifici.

CLIENT: privat

PROJECTE: Victor Bouman

SITUACIÓ: Vall del Llémena

CATEGORIA: habitatge unifamiliar

ESTAT: en procés d’obra

MAQUETA: Bouman Arquitectura

COL·LABORADORS: Construccions Marc i Jou, ELKE Windows, Hebhaus

Casa Boratuna
Casa Boratuna
Casa Boratuna
Casa Boratuna

Procés d’obra:

Al llarg de l’estiu s’han executat els treballs de moviments de terra i fonamentació, i actualment s’està aixecant el forjat sanitari dels dos nivells.

Casa Boratuna
Casa Boratuna

Avís de cookies

Fem servir cookies per millorar l’experiència d’ús de la pàgina. Si continues navegant, entendrem que estàs d’acord amb el seu ús, però pots les pots deshabilitar si així ho vols.