92 habitatges a Girona

92 habitatges a Girona

Concurs públic per a la construcció de 92 habitatges de protecció oficial a Domeny, Girona.

Realitzat conjuntament amb l’estudi Enric Rojo, la proposta va ser guanyadora del 3r premi.

Situada al nou eixample del Baix Domeny, la proposta incorpora criteris ambientals innovadors i pioners, posant en valor els corredors verds, planejats al pla urbanístic, que connecten el nou barri amb el parc de Domeny i la ribera del riu Ter.

CLIENT: Institut Català del Sòl (INCASOL)

PROJECTE: Victor Bouman + Enric Rojo

SITUACIÓ: Domeny, Girona

CATEGORIA: habitatge plurifamiliar

ESTAT: concurs, 3r premi

RENDERS: Utopic Visuals

COL·LABORADORS: Societat Orgànica

La parcel·la en cantonada dona l’oportunitat de treballar la connexió amb els corredors verds. Per optimitzar l’orientació i ventilació dels habitatges, es divideix l’edifici en dos blocs i es genera un espai verd mancomunat central, plantejat com una continuació dels espais verds públics. Aquest ampli espai central actua com a accés principal dels veïns creant aquest gradient de socialització del conjunt i de comunitat sense perdre la privacitat individual. Per altra banda, el projecte pren la responsabilitat de generar ciutat i fa girar els testers dels dos blocs que esdevenen una façana continua en resposta als diferents carrers.

92 habitatges a Girona
92 habitatges a Girona
92 habitatges a Girona
92 habitatges a Girona
92 habitatges a Girona
92 habitatges a Girona

Avís de cookies

Fem servir cookies per millorar l’experiència d’ús de la pàgina. Si continues navegant, entendrem que estàs d’acord amb el seu ús, però pots les pots deshabilitar si així ho vols.