51 habitatges a Figueres

51 habitatges a Figueres

Primer premi al concurs per la construcció de 51 habitatges a Figueres.

La proposta aposta per una resolució unificada amb igual tractament i mecanisme de generació en els dos blocs, resolent-los de forma individualitzada tot aconseguint deixar l’espai entre blocs com un buit per tal que respirin totes les peces de programa que s’hi aboquen, així com generant un espai d’esponjament dins el context de construcció d’alçat del carrer.

A cada bloc, un gran porxo permeable d’accés serà boca d’entrada a un gran pati central perimetrat pel conjunt de serveis i circulacions del programa, alliberant així la gran
corona exterior on, de forma modulada, es presenta el conjunt d’estances dels habitatges.

La modularitat del sistema permet afegir el valor de la flexibilitat, fent que l’habitatge es pugui adaptar a les necessitats de cada usuària i mutar al llarg del temps.
El pati central modifica el factor forma de l’edifici mitjançant un sistema senzill d’obertures superiors i inferiors, convertint-se en espai captador a l’hivern i dissipador a l’estiu.

CLIENT: Institut Català del Sòl (INCASOL)

PROJECTE: Victor Bouman + Enric Rojo + Maira Arquitectes

SITUACIÓ: Figueres

CATEGORIA: habitatge plurifamiliar

ESTAT: concurs, 1r premi

RENDERS: Kilzi

COL·LABORADORS: Societat Orgànica

51 habitatges a Figueres
51 habitatges a Figueres

Avís de cookies

Fem servir cookies per millorar l’experiència d’ús de la pàgina. Si continues navegant, entendrem que estàs d’acord amb el seu ús, però pots les pots deshabilitar si així ho vols.