A Bouman Arquitectura estem en ratxa!

Estem en ratxa!

Recentment hem guanyat el tercer premi al concurs d’habitatges de protecció oficial a Girona, i també el tercer premi del concurs per a una biblioteca i centre cultural a Súria.

El primer, tractava d’un conjunt de 92 habitatges repartits en tres parcel·les, a la zona de Domeny. Juntament amb l’estudi d’Enric Rojo, vam proposar uns blocs amb habitatges passants, accedint per passera, i una tipologia d’habitatge formada per dues crugies, una destinada a la sala menjador i cuina passants, i l’altra a les dues habitacions i el bany.

La proposta per als nous blocs de la ciutat de Girona, proposava una arquitectura eficient energèticament, plantejada des de l’estalvi del consum i la reducció de les emissions de CO2 a l’atmosfera, tant en la fase d’obra com al llarg de la vida útil dels habitatges.

Alhora, l’arquitectura que plantejàvem tractava els espais lliures de la parcel·la com una continuació dels espais verds públics del parc gironí del Domeny, integrant la proposta a l’entorn.

 

A Bouman Arquitectura estem en ratxa!

El segon concurs, tractava de la proposta per a la nova biblioteca i centre cultural de la ciutat de Súria, al Bages. En aquest cas hem treballat conjuntament amb Enric Rojo, Josep Llinàs, i Roger Subirà.

Situada en un entorn límit entre la ciutat urbana i els horts de ribera del riu Cardener, proposem un volum que es vol diferenciar dels edificis d’habitatges de l’entorn, per a reforçar el caràcter públic del nou ús de biblioteca i centre cultural. Alhora, proposem estendre el programa de l’edifici cap a l’espai públic, mitjançant espais porxats exteriors, doncs no es pot entendre l’equipament públic sense l’espai públic.

A Bouman Arquitectura pensem que participar a concursos públics és un bon exercici per a mantenir actualitzat el despatx i les idees que en sorgeixen, doncs per a guanyar cal proposar idees punteres i innovadores.

Esperem tenir encara més encert en els concursos que venen!

A Bouman Arquitectura estem en ratxa!

Avís de cookies

Fem servir cookies per millorar l’experiència d’ús de la pàgina. Si continues navegant, entendrem que estàs d’acord amb el seu ús, però pots les pots deshabilitar si així ho vols.